Kynuté knedlíky

03.05.2010 | Gastronomie

Sladké kynuté knedlíky patří mezi vyhlášené speciality české kuchyně. Pokud se Vám nechce vařit, měli byste znát jejich přípravu alespoň teoreticky!

Kynuté knedlíky:

Suroviny:
300 hrubé mouky
200 ml mléka
½ kostky droždí
lžíce cukru
špetka soli
sezónní ovoce
máslo na polití
tvaroh na strouhání
cukr moučka na posypání

Postup:

  1.  Mouku prosejeme sítem do mísy.
  2.  Uprostřed vyhloubíme důlek, kam rozdrobíme droždí, přidáme lžíci cukru a trochu mléka.
  3.  Jakmile kvásek vykyne, zapracujeme ostatní suroviny.
  4.  Těsto necháme 30 minut kynout. Pak z něho vytvoříme válečky.
  5.  Z válečků a omytého ovoce (např. meruňky, švestky, broskve) uděláme knedlíky.
  6.  Knedlíky vhodíme do horké osolené vody a vaříme dle velikosti 10-15 minut
  7.  Hotové knedlíky polijeme rozpuštěným máslem, posypeme strouhaným tvarohem a moučkovým cukrem.

Dobrou chuť!

Přečtěte si také:

Recepty na bezmasá jídla

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.